I byn Lauker ca 3 mil utanför Arvidsjaur invigde vi år 2018 vårt gårdsslakteri. 

Slakteriet är byggt vägg i vägg med stallet där korna bor. Vi har därför möjlighet att kunna slakta djuren helt utan transporter. Då undviks stress hos djuren, vilket även ger en hög kvalitet till kunden. 

Våra kunder är privatkunder, restauranger, butiker samt eventföretag.

Slakteriet
Slakteriet invigdes på våren 2018 och byggdes ut till dubbla storleken hösten 2022.

Vi slaktar ca 48 djur per år i 4-6 omgångar.

Vårt slakteri är godkänt av Livsmedelsverket, godknr 758. Det innebär att Livsmedelsverkets veterinärer levandedjursbesiktar alla djur före slakt och kontrollerar alla slaktkroppar efter slakt. 

Veterinärerna kontrollerar även oss som utför slakten, bland annat att våra hygien- och slaktrutiner följer lagar och riktlinjer.

Vi tar emot studiebesök av större grupper samt kunder inom restaurangbranschen i mån av tid.

Köttet

De flesta styckdetaljer hängmöras i drygt 30 dagar (kan hängas längre vid överenskommelse) .  

Under årens lopp har fler och fler styckdetaljer dykt upp och vi försöker ständigt uppdatera oss för att kunna erbjuda så många spännande bitar som möjligt.

För att främja marmoreringen i köttet så är alla djur som slaktas antingen av honkön eller stutar.

Alla djur är minst två år gamla vid slakt 

Djuren
Vi köper in och föder upp blandraskalvar från gårdar i Norr- och Västerbotten.

Alla djur äter uteslutande gräs som är odlat här på gården. 

För oss är det viktigt att alla djur mår bra och att vi har respekt för varje enskild individ.

Kontakta oss

Om du önskar köpa kött av oss eller undrar över något, hör av dig!
Vänliga hälsningar Simon och Per-Erik

Laukergården, Lauker 128, 933 91 Arvidsjaur 
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis!